HTML

Desert Angels' Blog

A Desert Angels Budapest - Bamako Team Blogja.

Friss topikok

  • Mr.XL: Mint az amerikai filmsorozatokban. Pont a legizgalmasabb résznél van vége. :-/ (2009.01.20. 21:18) 2-3.nap

Linkblog

Archívum

20. nap

2009.02.13. 13:02 DesertAngels

A teljes képgaléria frissítésre került. Megpróbáltuk tartani, hogy a valós időpont sorrendjében legyen, de sajnos még mindig homok csúszott a gépezetbe.

***

Megérkeztünk Dakhla városba, ez már Nyugat Sahara, így magunk mögött tudhatjuk Malit és Mauritániát. A Marocco-Mauritan határ átlépés megint olyan volt, mint amikor beléptünk. Most a saját szememmel láttam az egyik irodát, de nem akartam elhinni. Ugyanis én egy épületet kerestem, de aztán kiderült hogy ott ül a fószer a fa alatt. Hát egy jót röhögtem. Persze mint a rendes irodákban, itt is kaptam sorszámot. Ezt a számot kiordította a fa alól, és már mehettem is. :)
Valami viszont történhetett Mauritániába, ugyanis sokkal több katona volt visszafele, és mindegyik oldalán ott figyelt az AK. Érdekes módon nem kértek szuvenírnek mondott kis ajándékot sem, csak intettek hogy GO GO GO. Szóval udvariasan tereltek ki minket az országból. A bejövetel nem volt ilyen sima, mint a kimenetel. Már messziről megismerik a versenyautókat, és intenek. Persze, nincs mitől tartani, turisták most is mennek be. Amúgy meg minden ilyen ellenőrző ponton álló katona nem olyan rossz arc. Viccelődnek, kezet fognak, beszélgetnek. Kinek mi a hobbija. Valamelyik angolul szeretne beszélgetni, valaki tud is, van olyan, aki magyarul, és már tud is pár szót. Amúgy elég jó a nyelvérzékük. Ha egyszer hallanak valamit, akkor szinte tökéletes magyarsággal vissza tudják adni. Amúgy nagyon unalmas lehet a munkájuk valamivel szórakozniuk kell.
Az út Dakhla fele elég unalmas volt, csak nagyon ritkán voltak üzemanyag kutak, és a kannáinkban sem volt tartalék pont, mivel nem tudtunk hajnalba tankolni. Ha az egyik total kút 100Km odébb van, akkor sose érjük el.
Amúgy nagyon más ez a város, itt nem mennek össze vissza az autók az úton, nincs szemét, nincs riksa, nincs könyörgés az ablakba, nincs kocsira mászás, nincs kocsidobálás, köpködés. Semmi olyan, amit már megszoktunk.
Jelenleg egy 5 csillagos óceán parti szállodába tengődünk. (Ebbe itt: http://www.bab-al-bahar.com/hotel.html )  Hogy mennyibe került? Hát nem annyiba, mint otthon. Csekély 160E a miénk lett egy szoba 2 napra. :). Cserébe az óceánra néz, és a teraszról van lépcső a vízbe. És van WIFI a szobába. :) Nemrég érkeztünk vissza a vacsoráról, amit egy közeli étterembe töltöttünk. Csak halat ettünk, de abból mindenfélét. A rántott tintahal, vagy polip, nem tudni melyik volt, nagyon jó. Tegnap ót van velünk egy román motoros is, akiknek a barátai pár napja rommá törték az L200-ast. Azóta tudjuk, hogy 130-al mentek, és egy helyi arcot a mercijével későn vettek észre, megijedt a vezető, és elrántotta a kormányt. Nekik semmi bajuk nem lett, de a kocsi egy rakás ócskavas lett. Főleg, hogy utána forralta a vizet, és hagyták Idomu-t vezetni, melynek valóban az lett az eredménye, amit korábban írtam. A motor totál szétment. Jelenleg egy konténerben van, úton Románia fele. Sajnos nem lehetett itt hagyni, vagy eladni, mert lízingelt autó volt.

Holnap nem indulunk tovább, inkább megnézzük ezt a várost. Talán még a kocsit is megjavítatjuk. (Difi olaj folyását) Feltűnően sok itt a nissan patrol talán értenek is hozzá, és talán van alkatrészük is.
Amúgy van még egy megérzésem a kocsival kapcsolatban. Afrikába érve a 2. vagy a 3. nap óta sokkal több gázolaj kell neki, mint előtte kellett. Mostanában már a 15-16l sem ritka, amit bekap. Pedig a napi szakaszok 500-800Km-esek. Talán valami szétrázódott vagy kilazult az adagolón, vagy benne, mert az alapjárat is magasabb lett. Minden esete Európába a gázolaj előszűrő még szép aranysárga volt. Na itt, a gázolaj nem ilyen színű. Láttam már sárgásat, de a legtöbb sötétzöld, szürke,fekete vagy ezek kombinációja. A motor melegedését, amit jó pár napja írtam, valószínű nem a ventilátor okozza, hanem az, hogy a termosztát szelep nem nyit ki rendesen, de ez még csak elmélet. Most már amúgy is minden nap hidegebb lesz, így talán nem lesz vele gond. Velünk minden OK, ma egész nap Ákos vezetett, én csak nézelődtem, bár nem volt semmi csak sivatag. :) Pont arra gondoltunk, hogy már úgy hozzászoktunk az össze vissza afrikai kreszhez, hogy furcsa lesz, ha nem előznek egyszerre jobbról és ballról is, valamit nem lépnek ki a kocsi elé riksástul, és nem kell derékig a szemétbe lépni, ha kiszállunk a kocsiból.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://desertangels.blog.hu/api/trackback/id/tr56940892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása