HTML

Desert Angels' Blog

A Desert Angels Budapest - Bamako Team Blogja.

Friss topikok

  • Mr.XL: Mint az amerikai filmsorozatokban. Pont a legizgalmasabb résznél van vége. :-/ (2009.01.20. 21:18) 2-3.nap

Linkblog

Archívum

8. Nap

2009.01.25. 08:57 DesertAngels

Kezdem az elején a tegnapi nap befejezésével. A nagy internetezésben  amit én kezdtem Mike elhagyta a pendrive-ját, vagy csak a rossz memóriájának köszönhetően nem emlékszik, hogy elhozta, ezért ma reggel ott kezdtük a napunkat. De ennyire nem szeretnék előre rohanni az időben. Most leszögezem, hogy nem fogok annyi műszaki, autótechnikai dologról írni, mint a Mike, mert nem értek hozzá, meg annyira nem is érdekel ;)

Tegnap kb. 15. csapatként értünk a táborba, ennek köszönhetően megkaptuk a napi szakasz teljesítéséért kapható pontot, és egy delux helyet sikerült foglalnunk a kősivatagban, ami egy homokos átfúvást jelentett. Mondanom se kell, hogy mindenki irigykedett ránk, hogy nem a köveken kell feküdnünk, ezért a szomszéd csapatot megkértük, hogy bármi áron védelmezzék ideiglenes alvóhelyünk, mert a hiéna banda arra pályázik, gyorsan oda is dobta a srác a bakancsát, ami igazi vegyi fegyver 10 méteres körzetben. Persze a mienk se kutya, de az max. 2-méterig hatásos :p

Védelmi szerepükért cserébe megkértek minket, hogy vigyünk nekik 10 üveg sört, én gondoltam hogy csak vicceltek, de Tádé teljesen komolyan gondolta, így a boltban nagy aktiviti árán elmagyarázta, hogy a 6 kenyér és két karton ásványvíz mellé kéne még 10 sör. Hát sikerült is venni 12 darabot, Tádé mája dagadt is a büszkeségtől, Mikeval mi is csak elismerően tudtunk rá pillantani, hisz muszlim országban sört venni az első helyen nem kis dolog. Vásárlás közben én gyorsan elolvastam az emailjeimet, de annyi időm nem volt sajnos, hogy mindenkinek válaszoljak, de majd szépen sorban próbálgatok. Eközben Mike és Tádé egy helyi vezetésével bement a susnyásba (sikátoros rész) tölcsért venni. Igazán diadalittas nap a mai, mindent meg tudtunk venni, időben a táborban voltunk, huhuhu ;)

Ezután gyors blogfeltöltés, majd USB otthagyás, és vissza a táborba ami a dűnék között kb 13 km-re volt a várostól.

Mondanom se kell rendesen körülálltak minket, mindenki egy kis részt szeretett volna az első osztályú fekhelyünkből, de hát ki korán kell…..:D Tádé gyorsan átvitte diadalittasan a söröket a szomszédnak, és mondta, hogy nem volt könnyű meg drága is volt (20 EUR) és csak 1 m/m %-os de hát sör. A srácok is meglepődtek, hisz ők is csak poénkodtak, de hát mi teljesítettük a kérést így kaptak is a sör után, amiről kiderült , hogy bár sör de alkoholmentes :D Ettől Tádé egy kicsit letört, de hát a csúcsról lehet csak nagyot zuhanni. ;)

Gyorsan elkezdtünk főni, gulyáslevest, meg tésztát vegyítettük, közben átugrottam a dokikhoz, mert már napok óta fáj a torkom, szerencsére műtéti beavatkozás nélkül tudták orvosolni a problémámat egy vizsgálattal, meg gyógyszerrel. Mire visszaértem a leves már el is készült, mondanom se kell hogy bár a nagymama szintet nem érte el, de a körülményekhez képest kiváló lett. Ezután gyorsan feldobtuk a második fogás ami sólet konzerv volt csípős kolbásszal. Tádé, amikor meglátta a konzervet majdnem elsírta magát, hogy kb. ez a fajta a legrosszabb, neki kellett volna ezeket megvásárolni, mi meg csak néztünk Mikeval, mivel nem vagyunk túl nagy páncélos ételfogyasztók, Tádéval ellentétbe, de azért nekirugaszkodtunk. Hát tényleg nem bírtuk mindet megenni, de nem azért mert olyan sok volt :D Sajnos ebből van még vagy 8 konzerv, úgyhogy gyorsan átsoroltam az adományok kategóriába.

Napok óta penész szagot éreztünk a kocsiból, de nem tudtuk honnan jön, és igen, sikerült ezt is ma felderítenünk, TV paprika formájában, bár már formában nem is hasonlított rá. Ki tudja, hogy került be a kocsiba, de gyors és biztos úton került a szemetesbe, amit nagyon sajnáltunk, mert jól jött volna az első napokban, csak nem tudtunk róla. Frown

Lefekvés előtt még gyorsan elmosogattam, hogy ne reggel menjen vele az idő, illetve a tegnapi mosogatásból okulva reggel tovább kell sikálni :D Egyre jobban megy a mosogatás, lassan már csak egy csepp víz kell hozzá ;)

Közben beérkezett lassan mindenki, a felborult 29-es autó is a saját kerekein tudott bejönni, oda is parkolt mellénk. Szerencsére az autó be volt csövezve,így a srácoknak és az autónak is csak külsérelmi nyomai maradtak.

Bosy team és a „cigány kölyök” is megérkezett. Reggel nem jöttek velünk mert más útvonalon akarták kerülni a speciális szakaszt, amit nem igazán értettünk, hisz Tádéval magyaráztuk nekik, hogy az hosszabb, és a Maroccó Mauritán Algér határtól megy nem messze, ami nem biztonságos, és tiltott zóna, de hát ők  kitartottak a saját tervük mellett, aminek az lett az eredménye hogy 80 km után egy teára meghívta őket a rendőr,  és visszafordította őket, így jöhettek utánunk.

Lefekvés előtt még gyorsan tisztálkodtunk egy kicsit, főleg láb tájékon, mert arrafele kezdett eluralkodni a … :D gyorsan kidobtuk a kukába a zoknijainkat, és lábat mostunk.

És akkor a mai napról:

Helyi idő szerint fél hétkor keltünk, mert 7 kor már eligazítás volt, ahol megkaptuk a mai versenylapot, amin 10 feladat van a mai 750km-es szakaszra. Elmondták a tegnapi balesetet, meg hogy valaki az éjjel a tábor mellett elütött egy kecskét és egész éjjel sírt emiatt.

Ettünk ittunk és el is indultunk a város fele, ahol tegnap interneteztünk, mert ott kellett volna megtalálni név alapján egy pékséget, illetve Mike pendriveját megkeresni, hátha ottmaradt és megtalálták. Hát a kettőből egyet sem sikerült abszolválnunk. Tádé azonnal a pékséget kereste, én meg Mikeval egy darabig vártam, hogy kinyisson az internet elérését biztosító lyuk :D Idő közben én is elindultam keresni a boltot, tele volt a piac bolyongó bamakósokkal, senki nem találta. Ahány helyen kérdeztem mindig más irányba mutattak, vagy azt mondták, hogy ez az a bolt. Van üzleti érzékük a srácoknak. Bő egy óra után feladtuk a keresgélést,  és lemondtunk a pendriveról is mivel nem volt a kávézóban. L

110-es tempóval nekivágtunk a következő pontnak. Jól bírja az autó, bár attól függ, hogy milyen minőségű gázolajat sikerül tankolnunk. Tegnap egy shell-nél tankoltunk azzal nekem nagyon jól jött az autó, de úgy látszik a mai is ízlik neki.

Hihetetlen, hogy itt vagyunk Afrikában a Szahara szélén és esik az eső, és eddig minden éjjel nagyon hideg volt, kivétel talán az utolsót amikor majd megsültünk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://desertangels.blog.hu/api/trackback/id/tr7900804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása