HTML

Desert Angels' Blog

A Desert Angels Budapest - Bamako Team Blogja.

Friss topikok

  • Mr.XL: Mint az amerikai filmsorozatokban. Pont a legizgalmasabb résznél van vége. :-/ (2009.01.20. 21:18) 2-3.nap

Linkblog

Archívum

14. nap

2009.02.13. 12:56 DesertAngels

A Desert Angels megérkezett Bamako-ba.

Az lemaradt a 13 nap végéről, hogy Kayes egy utolsó utáni térképen nagynak tűnő , de valójában, egy földutas egyetlen hidas koszos, büdös Afrikai város. Itt kellett megtalálnunk a város egyetlen hoteljét, ami a vasútállomással szemben található.
Még a határőr bódénál azt mondták, hogy Kayes kb 80 km, és 10 km múlva jó út lesz. Hát ebből természetesen semmi nem lett, és a korom sötétben kellett végigvezetnem ismét a köves folyó medres szavannán. Nem tudom miért mindig én nézem be a nehéz szakaszokat és mike vezet a verőfényes homokos élvezetes nappalon. ?
Követtük az unimogot, és egy kerten keresztül érkeztünk meg Kayesbe. Sajnos nagyon sötét volt, így nem tudtuk kikerülni, de gyorsan nagy gázzal elsiettünk, minél kisebb kárt okozva .
Forgolódtunk az utcákban jobbra, balra, átmentünk a hídon egyenesen a vasútállomáshoz, ahol kis kérdezősködés után megtaláltuk a hotelt. Persze hely már nem volt, de a hoteltetőn sátorozhattunk 10 Eur/fő ellenében, szerencsére kaptunk egy nyitott szobát ahol zuhanyozhattunk. Persze a hotel egy nagyon lepukkant, itteni 3 csillag, de otthon a munkásszálló szintet se ütné meg. Jellegzetes resztelt máj szag volt benn, nem tudom honnan jött, és miből, de eléggé meglepett.
Reggel 7-kor keltünk és úgy döntöttünk nem folytatjuk már a túrát sem, és inkább Bamakóba letekerjük a visszalévő 620 km-t. Amint elindultunk ablaklehúzással gyorsan portalanítottuk a kocsit, de sajnos csak a felső 1cm-t fújta ki a huzat. :) Én nem tudtam, hogy a patrolon ennyi lyuk van, mert mindenen állt egy két centi por.
Bamakoba vezető utunk rendkívül unalmas volt, fizetős úton haladtunk végig, ugyan úgy dögök feküdtek az út mellett, mint eddig, Mauritániától kezdve. Különös módon jelzik itt a lerobbant kamionok, hogy az út szélén állnak, gallyakat vágnak a közeli fákról, gyakran kisebb fákat és jó 50 méterrel előtte szétterítik az úton.
Közben Spencerékkel felvettem a kapcsolatot, hátha egy helyen tudunk megszállni. Csak megjegyzésként mondom, hogy egyetlen sms-t küldtem és eddig abból 22 db-ot kapott Viktor, még ma is. Valaki aki mobil hírközléssel foglalkozik megmondhatná, hogy is van ez?? :)
Természetesen sötétedésre értünk Bamakoba, és valami véletlen folytán leesett a vonóhorogról a kábel, ami zárlatos lett és azóta nincs indexünk. Ez a lehető legrosszabb ami történhetett velünk Bamakoban. Az itteni közlekedési káoszban ahol mindenki összevissza megy, sötétben életveszély közlekedni, főleg index nélkül. :) De  valahogy szállást kellett keresni. Elég érdekes itt a szobák árfekvése. A napi 100E / Fő/éj től a 10E ig minden van. A központhoz köeli már mind tele volt, ezárt elmentünk egy kicsit távolabb, ott lett is volna 72E-ért. De nem vállaltuk be, hanem sötétbe index nélkül átmentünk a Nigger folyón. (Most hídon mert ebbe a folyóba valóban volt víz). Ott egy kicsit más világ van, az utca teljes lepukkant, folyik a szemét az utcán, és mégis vannak hotelek. Az egyikbe volt is szoba 12E/fő, de csak 1 éjjelre, mivel későbbre már le volt foglalva más indulók által. A szobához járt, internet, medence, reggeli, sörözés a teraszon stb. Ki is vettük. Az éjjel gyorsan eltelt, az internetnek köszönhetően, végre utolértük magunkat a beszámolókkal. Azán komához hasonló alvás következett.
Mellesleg itt éjszakánként az ilyen „olcsó” hoteleknél, amik bent vannak a sűrűben egész nap vigyáznak a kocsira, mivel annak az utcán kell állni.
Reggel a reggeli után elindultunk másik hotelt keresni, de ez már egy másik nap másik történet…
Ákos & mike

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://desertangels.blog.hu/api/trackback/id/tr1940877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása