HTML

Desert Angels' Blog

A Desert Angels Budapest - Bamako Team Blogja.

Friss topikok

  • Mr.XL: Mint az amerikai filmsorozatokban. Pont a legizgalmasabb résznél van vége. :-/ (2009.01.20. 21:18) 2-3.nap

Linkblog

Archívum

7. Nap

2009.01.25. 08:54 DesertAngels

Egy kis visszatekintéssel kezdeném. Szerencsére sokan beérek, köztük a níva is, ami a reklámfilm forgatás alatt, kicsit szétesett. Szerencsére a níván külön van a lengéscsillapító és a rugós tag, mivel a lengéscsillapító kiszakadt az alvázból, azt ma reggel a Bosy team kiselejtezte. :) A szétszakadt fékcsövet ledugózták. Így csak a bal elsőn lesz rendes fék a jobbon meg csak egy kicsi, mert az egyik fékkör megmaradt :). Elismerésünk a 06-os Nívás csapatnak. Akiknek a neve „Cigány gyerek az égből”, hogy ilyen sok és súlyos műszaki probléma után még mindig versenyben vannak, és még a haza utat is ezzel a kocsival tervezik.

Most akkor nézzük mi van velünk.

A tegnapi verseny lapot sajnos nem tudtuk leadni, mivel reggel elfelejtettük felvenni vagy nyoma veszett, pedig ez volt az a nap amikor legalább 8 koordinátát megkerestünk, reklámfilmbe is szerepeltünk, de sajnos mégis az van, hogy semmit nem ér, mert nincs meg a verseny lapunk. :(. Egyébként a kézi izzítás jól működik. :). Most minden reggel, dróttal izzítunk a 12V-os akkumulátorról. Miden izzítással kapcsolatos elektronika ki lett kötve, hogy még véletlenül se kapcsoljon 24V-ot a gyertyákra. Még egy szett „Buzsi”-t ahogy itt mondják nem akarunk venni. Tegnap óta melegszik a kocsink, ez azt jelenti, hogy most a vízhőfok mutató függőlegesen áll. De az az érdekes, hogy mindig, ezt a hőmérsékletet tartja, ha tartósan gyorsan megyünk (100-110), vagy ha lassan terepen, akkor is, mindig ugyan olyan meleg. Egyébként valószínűleg a viszkó ventillátorunk kezdi megadni magát. Kézzel tekerve, már sokkal lazább mind volt. Lehetséges, hogy az egyik szervizbe szétszedetjük, és megcsináltatjuk. De az is lehet, hogy ez a normál hőmérséklet.  Egyébként az itteni autószerelők, olyan gyorsan dolgoznak, hogy mire kettőt pislogtunk már leszedték a ladáról a váltót. :) Már a miénket is le akarták zsírozni, meg szétszedni, de mondtuk, hogy NO. :) Mondhatni elég szabadra engedik a gondolkodásuk, amikor egy autót kell szerelni. Itt nincs lehetetlen, nem számít, ha nincs gyári alkatrész. Mindent megoldanak! :), Volt egy landrover-es csapat, akik ugrattak egy 1.5méterest, ennek eredménye, hogy a két első lengéscsillapítójuk szétrobbant. De még ezt is megoldották! :). Mellesleg, tegnap este leszakadt a CB rádiónk. Most kábelkötözők tartják, ideiglenesen. Talán este a táborba meg tudjuk javítani, ha lesz rá idő. Tegnap 30Km –en keresztül  tartottam. Mivel csak az egyik fele borult le, így elég kényelmetlen pózba kellett tartani. De arra nem volt idő meg alkalom, hogy megálljuk és teljesen leszereljük.

Akkor nézzük a mai szakaszt. Hát igen, ez ki kellet hagyni. Szóval most aszfalton biztonságos úton megyünk a következő tábor fele. A mezőny nagy része bevállalta, de nekünk, csak 60l gázolajunk volt, és ez egy olyan szakasz, ami bevisz a sivatagba, Kő, homok, sóstó medrébe. Mivel ott 400Km körzetbe nincs semmi, így nem vállaltuk be. A következő napokban valószínű megint kihagyunk néhány speciál szakaszt, mivel ki akarunk menni az óceán partra.

Tegnap óta a tanksapkánk megint nem zár rendesen, így bejön némi gázolajszag, de talán ezt is veszünk másikat. Ja, egyébként tölcsért azóta se tudtunk venni, egyszerűen nem árulnak. Talán ezért tűnt el. Hmm. Ma reggel, mivel nem sietünk sehova így előszedtük a sárkányt,  a szél a pont megfelelő volt.  Egyébként ez az egész ország csak Kő, ami a hideg meleg változástól folyamatosan megy szét.

Most 19:00 van azaz az itten idő 18:00 már bent voltunk a táborba, ami Smara város szélén van. De most be kellett jönni vízért, kenyérért, és némi internet hozzáférésért. Különösebb dolog ma nem történt, mivel végig aszfalton jöttünk.

Mellesleg a laptop most már totál gáz, a töltőt már rá kellett szigetelőszalagozni, mert semmi más pózba nem hajlandó tölteni. A telefon térerő is csak a nagyobb városokban van, így elnézést mindenkitől, hogy a válaszok olykor napokat csúsznak.

Folytatás holnap….

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://desertangels.blog.hu/api/trackback/id/tr96900802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása